Rady

Kvalitní spánek

2:06

1.Honí tě pozdě večer mlsná nebo ti kručí v břiše?Rozhodně se vyvaruj ,,žracích orgií"!! Pozdě se najíst znamená,že se ti bude s plným žaudkem špatně spát a ráno se probudíš ospalá,oteklá a mrzutá.Ideální je se najíst naposledy tři hodiny před spaním.Pokud hlady neusneš,dej si netučný jogurt nebo ovoce.


2.Káva,černý čaj a kola obsahuji kofein,proto si nic z toho před spaním rozhodně nedávej.Jinak se budeš v posteli zbytečně převalovat a vytoužený spánek na sebe nechá pěkně dlouho čekat!Na rychlé spaní je dobre si dát bylinkový čaj s meden nebo vlažné mléko se lžičkou medu.


3.Tělo potřebuje během spánku kyslík,takže si aspoň na deset minut dobře vyvětrej pokoj,než zalehneš do postele.Optimální teplota místnosti na spaní je v rozmezí mezi 16 a 18 stupni,což sice nejsou žádné tropy,ale na druhou stranu není příjemnější se zachumlat do peřin než usnout bez přikrytí a ráno se vzbudit zpocená?


4.Před spaním nikdy nemysli na problémy nevrtej se v nich,pokud nejde tyto myšlenky vyhnat dej si příjemnou horkou sprchu.Vyspalí lidé vypadaji rozhodně více zdravěji a krásněji než nevysalí.Pokud chceš být krásná je dobré se pořádně vyspat!


5.Určitě se nedoporučuje cvičit a jakákoliv větší námaha.Proto je určitě dobré se před spaním udělat procházku na čerstvém vzduchu.Určitě se ti bude dobře po takové procházce spát.

6.Pokud se před spaním koupeš,je dobré se u konce osprchovat vlažnou sprchou.Mě to pomáha,pak je ten spánek o něčem jiném.

7.Každý víme že se doporučuje spát minimálně 8hodin.I když víme,že každý si toto nemůže dopřát.Tak se snažit spát co nejdéle můžeme.



You Might Also Like

0 komentářů

SUBSCRIBE

Like us on Facebook